Vad kostar ett IKEA-kök ?

Vad kostar ett IKEA-kök – exempel på Lägenhets- och Villakök

IKEA har länge varit en pålitlig aktör på den Svenska köksmarknaden, och deras konkurrenskraftiga priser har gjort dem till ett populärt val vid köksrenoveringar. Men vad kostar ett IKEA-kök egentligen?

Denna guide presenterar exempel på lägenhets- och villakök. Få en bild över priset och materialval som kan hjälpa dig planera din köksrenovering.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert på din köksrenovering i Stockholm. Läs vidare om köksrenovering och hur du kan lyckas med ditt renoveringsprojekt.

Här går vi igenom två exempel av IKEA-kök, ett som är avsett för mindre lägenheter, och ett som representerar ett större villakök.

IKEA-kök för lägenhet

Det första köket består av 10 köks stommar från IKEA (inkl. inbyggt kyl/frys) och är designat för raka väggar, vilket är vanligt i mindre hus och lägenheter.

Vad kostar ett IKEA-kök

Ovanstående kök har en golvyta på 3 x 3,5 meter, det vill säga 10,5 kvm. Köket inkluderar integrerad diskmaskin, ugn, mikrovågsugn, kyl och frys i standardutförande.

Ritning IKEA-kök för lägenhet

KOSTNAD FÖR IKEA-kök lägenhet

Pris IKEA-kök för lägenhet

Totalkostnaden för detta kök landar på 55.346 kr, medan vitvarorna står för 29 074 kr av kostnaden.

IKEA kök för villa

Det andra köket är 50% större med 15 köksskåp från IKEA (inkl. inbyggt kyl/frys) och är avsett för normalstora lägenheter och villor.

IKEA kök för villa

Detta kök är 4.3 x 4,5 meter, alltså 19,4 kvm, och inkluderar samma vitvaror som det mindre köket.

Kostnad för IKEA kök för villa

pris IKEA kök för villa

Priset för villa köket hamnar på 85 759 kr (ca: 30 000 kr mer än det första alternativet). Vilket beror på att den har fler köksskåp (inkl. köksö), vilket också är den kostnadsdrivande faktorn. Du kan dock välja färre utdrag och lådor för att få ner inköpskostnaden.

Avslutningsvis – Vad kostar ett IKEA-kök


Utöver dessa kostnader tillkommer eventuella kostnader för transport, inbärning samt måttbeställning av bänkskiva och stänkskydd. Materialval för bänkskivan som komposit eller sten kommer också att påverka slutpriset. Vi på Brandt Service AB utför även total köksrenovering , läs mer på RenoveringStockholm.se

Vad kostar ett IKEA-kök – Dessa exempel ger en överblick över kostnaderna för IKEA-kök i olika storlekar och kan vara till stor hjälp vid din budgetering. Kom ihåg att varje kök är unikt, och det är alltid viktigt att anpassa kostnaderna efter enskilda förutsättningar.

Här kan du läsa om arbetskostnader när du vill renovera kök i Stockholm

Vid behov av hjälp och rådgivning under renoveringsprocessen är du välkommen att kontakta oss. Vi kan inte bara hjälpa dig med en förmånlig offert på din köksrenovering utan även hjälpa dig att hitta leverantörer av material till ditt renoveringsprojekt, för att matcha din budget och stil.

För mer information om våra köksrenoveringar, kontakta oss för en kostnadsfri offert.