Köksrenovering Stockholm

FUNDERAR du att renovera kök i Stockholm ?

Planerar du att göra en köksrenovering i Stockholm eller en lägenhetsrenovering. Oavsett vilken typ av renovering du planerar, så är vi övertygade om att Brandt Service AB kan hjälpa dig utföra renoveringen till ett konkurrenskraftigt pris!

Köksrenovering stockholm
Köksrenovering Stockholm – Ikea kök med stilrena köksbänkar i svart granit

Brandt Service AB är proffs på köksrenovering i Stockholm !

Vi utför varje renovering med ett stort personligt engagemang och med en sann service känsla, för att uppnå bästa slutresultat och att du som kund skall bli 100% nöjd. Det spelar ingen roll hur dina renoveringsplaner ser ut. Brandt Service AB hjälper gärna till med goda råd på hur du kan genomföra renoveringen så att slutresultatet blir både praktiskt och snyggt. Vi utlovar helt enkelt ett kvalitativt slutresultat, till bättre pris !

saker att TÄNKA PÅ när du BÖRJAR PLANERA KÖKSRENOVERING

Det är viktigt att gå igenom vilka behov du har och vilka funktioner du behöver i köket. Notera även hur du vill utnyttja kökets alla utrymmen. Spara gärna ner bilder på köks design som tilltalar dig, från tidningar, kataloger, nätet. Eftersom dessa kan vara till stor nytta när du behöver rådfråga om saker och få tips. Du kan även skapa så kallad mood-board med design och färger som passar din smak, ta med alla möbler, inredning, belysning, vitvaror osv. som du vill prioritera.

Planera köksrenoveringen VÄL så att allt blir som du hade tänkt dig !

Planeringen är grunden till ett bra slutresultat vid köksrenovering i Stockholm. Att planera väl är även viktigt för att minimera risken för att köksrenoveringen drar ut på tiden och blir mera kostsam. Mät och planera rummets ytor noggrant, placera ut alla möbler, köksskåp och vitvaror. Det är viktigt att alla måtten blir rätt från början då det kan vara svårt att göra ändringar när köksrenoveringen väl är igång. Det kan då även tillkomma onödiga kostnader om något inte skulle passa. Se därför till att du har en ordentlig köksritning från början där alla mått finns angivna, så sparar du både tid och pengar på din köksrenovering. En ritning från exempelvis Ikea duger gott och väl.

Det kan vara klokt att tänka långsiktigt vid köksrenovering i Stockholm

Om du planerar att bo kvar en längre tid och samtidigt vill att bostaden ska bibehålla sitt värde, i många år framåt. Så kan det vara klokt att tänka på vad en eventuell köpare skulle uppskatta i köket, den dag du vill sälja bostaden. Energisnåla vitvaror behåller exempelvis värdet bättre än vitvaror som drar mycket energi. Välj därför hellre energisnåla vitvaror även om dom kostar lite mera, för att skapa mervärde. När det kommer till val av köksbänk så bör du även här tänka långsiktigt, om du väljer en köksbänk i natursten eller komposit så blir den både slitstark och enkel att hålla ren. Den ökar också värdet på din bostad om du vill sälja inom något år. Här kan du se fler inspirationsbilder och läsa om hur du kan öka värdet på din bostad inför en försäljning.

Några av våra tidigare Köksrenoveringar i Stockholm

Kostnad för köksrenovering i Stockholm

Som vi skrev tidigare, så kan det löna sig att tänka långsiktigt när du beräknar kostnader för din köksrenovering. Se till att köpa hem produkter med hög kvalitet. Välj produkter som köksblandare, möbler, bänkskivor, vitvaror osv. med hög kvalitet så skapar du ett kök som håller i många år. En köksbänk i granit ökar exempelvis också värdet på bostaden och den är i princip hållbar hur länge som helst. Att köpa billiga produkten kan även bli dyrare i längden, om produkten inte håller måttet och man behöver byta ut den efter något år. Köp därför hellre produkter från kända tillverkare än någon tillverkare du aldrig hört talas om tidigare. Sök gärna på olika forum om vad andra människor tycker och har för erfarenhet av produkter du planerar att köpa in till din köksrenovering Stockholm.

Vill du spara pengar när du renoverar köket ?

När du renoverar köket med en mindre budget så kan du välja färre lådor och utdrag, när du exempelvis planerar ditt Ikea kök. Ett kök med enbart ett skåp med lådor kan du många gånger köpa under halva priset, jämfört om du skulle välja utdrag till alla bänkskåp. När det kommer till färgval på ytskikten, så är vår erfarenhet att ljusare färger gör att köket upplevs både luftigare och större.

Finns det arbeten som du KAN utföra själv ?

När du anlitar oss, kan du välja att utföra vissa arbeten på egen hand!
Att köra bort gamla köket till återvinningen eller att montera ihop köks stommar är kanske några arbetsuppgifter som du klarar av att utföra. Det är nämligen inte så komplicerat att montera ihop en köks stommar från exempelvis Ikea. Normalt monterar man ihop en Ikea stomme på ca: 30-40 minuter eller ännu snabbare när man fått in vanan för arbetet.

När det kommer till arbeten med att måla eller bygga nya väggar, installera VVS, lägga in nya golv osv. så bör du överlåta dessa arbeten till professionella och erfarna hantverkare. Likaså alla typer av el-installationer som måste utföras av en behörig elektriker. Här kan du läsa om saker som kan vara viktiga att tänka på när du planerar din köksrenovering

ROT-avdraget gör din köksrenovering billigare 2023

När det kommer till arbetskostnaden för att renovera kök (kostnader för hantverkare). Kan du kontrollera med Skatteverket om du har rätt till ROT-avdraget. Enligt skatteverkets regler (för året 2023) har man normalt rätt till ROT-avdrag med 30% av hela arbetskostnaden, till ett max belopp på 50.000 kr per ägare/år.

Att kontrollera med bostadsrättsföreningen vilka regler som gäller?

Glöm inte att kontrollera vilka krav din bostadsrättsförening ställer vid en köksrenovering i Stockholm. Finns det ventilationskanaler att ta hänsyn till om du vill göra större förändringar. När är stammen bytt eller planerar dom ett stambyte kommande åren. Finns det tillräckligt med ström från el-centralen, om du exempelvis vill installera en induktionshäll? osv. Vi kan även hjälpa till med att ta reda på vilka krav din bostadsrättsförening ställer när du ska renovera köket.

Att välja byggföretag till din köksrenovering

Nu gäller det att hitta pålitlig och kunniga hantverkare som installerar ditt nya kök.
Det kan vara svårt att hitta rätt hantverkare för din köksrenovering i Stockholm om du enbart fokuserar på kostnaden. Särskilt när det kommer till arbeten som kräver professionell kompetens. Att anlita rörmokare som saknar utbildning och erfarenhet kan vara riskabelt. Eftersom även mindre vattenläckor kan orsaka dyra vattenskador i både väggar och golvbjälklag. Du bör därför alltid välja kvalitets säkrade hantverkare, exempelvis rörmokare som är utbildade enligt Säker Vatten osv.

Brandt Service AB Bygger kök i Stockholm för alla smaker!

Hos oss får du alltid professionell hjälp med att hitta bra lösningar. Kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp under planeringen. Vi erbjuder alltid personlig service!

Våra hantverkartjänster vid köksrenovering!

 • Planering och inköp av byggmaterial.
 • Rivningsarbeten.
 • Bortforsling av byggavfall.
 • Målning, tapetsering (inkl. underarbeten)
 • Snickeriarbeten (inkl. bygge av nya väggar)
 • Golvläggning, golvbehandling och golvslipning.
 • Montering & installation av kök (inkl. vitvaror).
 • Plattsättning.
 • VVS-arbeten.
 • El-installationer.
 • Försäljning och installation av stenbänkar.

Offert köksrenovering Stockholm

Begär gärna in offerter på din köksrenovering från flera företag och kanske även från Ikea (om du ändå planerar din köksrenovering där). När du jämför offerter är det viktigt att kontrollera att samtliga arbeten finns med som exempelvis el-arbeten, VVS-arbeten osv. Glöm inte att kontrollera att företaget du vill anlita har tecknat en entreprenad försäkring och har F-skattsedel. Fråga gärna efter referenser innan du bestämmer dig för vilket företag du ska anlita till din köksrenovering. Ett tydligt beställnings avtal med företaget är också viktigt, med fast pris på din köksrenovering Stockholm.

Kontakta oss för en offert på köksrenovering Stockholm

För att få en tydlig uppfattning om vad din köksrenoveringen kan komma att kräva av oss. Gör vi oftast en kostnadsfri kontroll av ditt befintliga kök. Utifrån det kan vi sedan lämna en tydlig offert som visar alla kostnader för din köksrenovering. Det är viktigt för oss att du som kund får det resultat du förväntar dig. Vi hjälper dig, från den initiala konsultationen till den sista skruven i monteringen av ditt nya kök. Kvalitet är utan tvekan vår största prioritering och perfektion i varje liten detalj är en självklarhet. Dina önskemål är våra riktlinjer.

Kontakta oss, så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Vi svarar på frågor och hjälper gärna dig att ta fram ett konkurrenskraftigt kostnadsförslag till din köksrenovering.

Planerar du även att renovera badrummet? Se våra badrumsrenoveringar i Stockholm

Kontakta oss via telefon för snabb och personlig service !
Arno Brandt: 076 70 90 433
Andréas Brandt: 073 70 70 888

Brandt Service AB levererar stenbänkskivor i Stockholm – Till konkurrenskraftiga priser!

Köksbänkskiva i ljus marmor
En köksbänk i ljus marmor är både tidlösa och eleganta !

Vare sig det gäller en stenbänk till köket eller till badrummet, så tillverkas alla stenbänkar efter kundens behov. Uppmätningen sker med hjälp av 3D Laserteknik och tillverkningen sker i Sverige. Leveransen och installationen sker sedan normalt 5-7 arbetsdagar efter uppmätningen. Snabbt, smidigt & enkelt !

Läs mer om våra stenbänkar på www.StenbänkStockholm.se

foretagsbloggar.nu