Referensbilder – Inspiration

Referensbilder – Inspiration – Ett axplock av bilder från våra tidigare renoveringar.

Kontakta oss om du har frågor eller funderingar kring din planerade renovering, så hjälper vi gärna till !

Referensbilder – Inspiration

Referensbilder – Inspiration – öka bostadsvärdet i Stockholm

Renovering inspiration

Lägenhetsrenovering Östermalm i Stockholm – Referensbilder – Inspiration

Referensbilder – Inspiration – Renovering Kungsholmen i Stockholm

Referensbilder – Inspiration – Trapprenovering i Bromma

Smarta sätt att öka bostadsvärdet inför en försäljning!

Renovering inspiration – Här nedan hittar du några av de bästa möjligheterna att öka värdet på din bostad.

1. Måla om ytskikten

Ett av de enklaste sätten att höja värdet på bostaden är renovera ytskikten. Om ytskikten i bostaden ser lite slitna ut så gör några lager färg underverk. Nyanser i vitt och grått ger ett fräscht intryck. Känner du dig mer vågad så kan du självklart välja mer unika färgval, men tänk på att de flesta köpare föredrar stilrena och ljusa färgval på ytskikten.  

2. Optimera planlösningen 

I moderna bostäder är det populärt med öppen planlösning. Se över planlösningen och titta om du har möjlighet att göra förändringar i bostaden som gör att den upplevs mera öppen. Kanske kan ni ta ner väggen mellan köket och vardagsrummet och på så sätt skapa en öppen planlösning? 

Om du har möjlighet att ändra planlösningen genom att skapa ytterligare ett sovrum – så ger detta ett högre värde till bostaden! Om du kan förvandla en tvåa till en trea så kan värdet öka otroligt mycket, speciellt om bostaden ligger i Stockholm. Att sätta upp en innervägg med dörr är varken dyrt eller krångligt. Ju fler rum en bostad har, desto högre kommer värdet att vara vid en försäljning.

3. Fräscha upp golven 

Se över golvytorna och fundera hur dessa kan fräschas upp. Om du har plastgolv kan du fundera över att lägga in nya trägolv i form av klickgolv. Om du redan har parkettgolv som ser lite slitna ut kan det vara en god idé att slipa och ytbehandla om golven. Slipat och ytbehandlat parkettgolv ger ett städat och välskött intryck för de som vill köpa din bostad.

4. Installera diskmaskin

Om köket saknar diskmaskin bör du överväga att installera en. Det finns även diskmaskiner i mindre storlekar. Att slippa disken är en vardagslyx som de flesta värdesätter. Vid en försäljning får enkelt tillbaka pengarna om du installerar en diskmaskin. 

5. Uppgradera värmesystemet med en luft-värmepump 

Om du bor i hus med el-uppvärmning bör du absolut fundera på att installera ett energisnålare värmesystem. En ny luft-värmepump betalar av sig ganska fort, med dagen höga el-kostnader, jämfört med el-radiatorer. Uppgraderingen ger ett stort plus hos många husköpare.

6. Höj säkerheten med hemlarm och kameraövervakning

Ett bra hemlarm höjer både säkerheten och trygghetskänslan i bostaden. Moderna larm är uppkopplade mot en larmcentral, vilket gör att du på kortast möjliga tid får hjälp med åtgärd vid inbrott, brand eller andra olyckor i hemmet. En annan fördel med ett hemlarm är att det oftast ger en lägre försäkringspremie hos försäkringsbolagen, vilket ytterligare höjder värdet på bostaden. 

7. Renovera badrummet 

Bland de saker som gör störst skillnad för bostadsvärdet är utseendet och skicket på badrummet. Om ditt badrum inte är i behov av en renovering kan du ändå få bättre betalt för att fräscha upp och installera nya sanitetsvaror, tvättmaskin, duschväggar osv. Glöm inte att de flesta föredrar ett stilrent badrum, därför är det klokt att hålla sig till ljusa färger på väggarna. Om du redan har ljust kakel som ser okej ut , kan du fräscha upp badrummet med nya badrumsmöbler och eventuellt ny belysning i form av RGB-LED spottar som kan ändra färg. Att installera nya badrumsmöbler och ny belysning kan göra att badrummet ser nyrenoverat ut. Tveka inte att ta kontakt med oss om du behöver hjälp!

8. Skapa en lyxig walk-in-closet 

Om det finns extra utrymme i bostaden kan det vara otroligt värdehöjande att bygga en walk-in-closet för klädförvaring. De allra flesta älskar ordning och smarta förvaringslösningar – ett helt rum dedikerat till enbart kläder får de flesta att gå igång. Även ett litet utrymme kan göra ett stort intryck. Maximera gärna lyxkänslan med smart belysning och heltäckningsmatta. Vi har skapat walk-in-closet med tvättmaskin i ett utrymme på ca: 3,5 kvm som blev en väldigt lyckad lösning.

9. Installera tvättmaskin

Ytterligare en bekvämlighet som de flesta bostadsköpare uppskattar är möjligheten att tvätta kläder i bostaden. Om det saknas en tvättmaskin i bostaden kan det vara värt att installera en. Det finns tvättmaskiner i mindre format, som dessutom har kombinerad torktumlare. Ta gärna kontakt med oss om du behöver hjälp med att undersöka möjligheterna. 

10. Uppgradera bostaden med smart home

Gör bostaden Google home kompatibelt med smart belysning och inbyggda bluetooth högtalare. Det finns Google home kompatibel led belysning och högtalare för inbyggnad som sedan kan styras med Google home appen. Spela upp musik från spottify eller youtube direkt till rummets höglalare. Det ger garanterat en wow-känsla och gör bostaden mer avkopplande och praktisk. Integrerade smart-home belysning och högtalare är idag ganska prisvärda, som du enkelt får tillbaka investeringen för vid försäljning. 

En uppsättning välplacerade spotlights i taket kan göra underverk för hur bostaden upplevs. Jämfört med vanliga lampor ger det ett lyxigt intryck. Om du dessutom väljer dim-bara RGB led-spottar kan du skapa oändliga ljusnyanser i rummen, med exempelvis Google Home appen.

11. Renovera köket 

Om köket känns omodernt kan nya köksskåp göra stor skillnad på slutpriset, att byta ut gamla köksskåp mot nya Ikea skåp med luckor kan kosta lika mycket i materialkostnad som att lacka om köksluckor.

Genom att byta köksskåpen, kan du snabbt förändra utseendet på hela köket. Ett gammalt kök med slitna köksluckor ger en helt annan känsla än ett med nya köksskåp. Det här är nog metoden som ger högst mervärde till bostaden.

Det tillkommer visserligen en mindre kostnad för demontering av ditt gamla köket och montering av det nya (om du inte kan utföra arbetet själv). Trots det kommer du garanterat att öka bostadens värde vid en försäljning när bostaden har ett nytt kök.

Ytterligare en åtgärd som kan göra mycket för bostaden är att bygga en köksö. En köksö gör att köket upplevs mer socialt och bjuder in till matlagning med hela familjen, där man kan umgås på ett mer vardagligt sätt. Ikea har enklare köksö varianter, som verkligen är prisvärda. 

12. Skapa mervärde med en braskamin 

Du kan skapa en otrolig myskänsla i hemmet genom att installera en braskamin. Det kan låta lite avskräckande men behöver inte vara speciellt komplicerat med professionell hjälp. Om du inte har möjlighet att ansluta till en skorsten kan du enkelt installera en skorstens-fri kamin. Skorstensfria braskaminer finns i många olika modeller och bygger på förbränning med en särskild vätska som gör att det precis ser ut som riktig eld. Otroligt mysigt och något som många uppskattar i sin bostad.  

13. Skapa smarta förvaringslösningar 

Satsa på lösningar som inte syns, men som ger ett organiserat intryck när man väl använder dem. Ett utmärkt exempel är utdragbara lådor under köksskåpen. Dessutom kan du enklare hålla rent i köket och skapa en känsla av ordning, vilket är positivt för både funktionalitet och estetik.

Förutom utdragbara lådor finns det andra smarta alternativ för att maximera lagringsutrymmet. Skåp med inbyggda hyllsystem eller höj- och sänkbara förvaringslösningar är ytterligare exempel på diskreta, men effektiva alternativ. Dessa strategier inte bara förbättrar kökets utseende utan också dess funktionalitet.

När du investerar i sådana innovativa lösningar. Kommer du inte bara att dra nytta av deras praktiska fördelar utan också skapa ett stilrent och organiserat köksutrymme. Detta gör att du kan njuta av den dagliga användningen av ditt kök utan distraktioner och samtidigt skapa en harmonisk och välkomnande atmosfär.

Sist men inte minst. Kom ihåg att billigaste priset inte alltid behöver vara det smartaste valet.

Kontakta oss via epost eller mobil/sms till tel 0767090433, så berättar vi gärna mer om våra renoveringar i Stockholm !