Köksrenovering Stockholm – Säker vatten

köksrenovering Stockholm säker vatten
Köksrenovering Stockholm – Säker vatten

Brandt Service AB är proffs på köksrenovering i Stockholm!

Behöver du hjälp med att renovera kök i Stockholm? Köksrenovering Stockholm – Säker vatten regler kan vara bra att känna till när du planerar din köksrenovering.

Branschregler Säker Vatteninstallation är framtagna i samarbete med VVS-företag, VVS-konsulter, branschorganisationer, experter från högskolor, myndigheter, försäkringsbolag, byggföretag och leverantörer av VVS-produkter.

Säker Vatten installationer vid köksrenovering (branschregler 2021:1)

Säker Vatteninstallationer i kök. Syftet med de senaste branschreglerna 2021 är att minimera antal kopplingar på tappvattenledningar i köket. Därmed förutsätter kraven för vatteninstallationer i kök att vattentätt underlag finns installerat under blandare, i eller under diskbänksskåpet. Slutligen måste det finnas vattentätt underlag under samtliga vattenanslutna köksapparater.

Vid köksrenovering är det extra viktigt att följa Säker vatten branschregler 2021:1

Köksrenovering Stockholm - Säker vatten
I köket ska det endast finnas installationer som är avsedda att betjäna köket.

Inkommande vatten vid köksrenovering – Köksrenovering Stockholm – Säker vatten

Tappvattenledningar till kök från prefabricerad konstruktion, annan verifierad konstruktion eller annat utrymme. Utförs utan skarvar/fogar ända fram till diskbänksskåpet eller den vattenanslutna köksapparaten.

Anslutningar till avstängningsventiler, T-rör, kopplingar till blandare och andra apparater placeras i diskbänksskåpet.

Anslutningsrör till diskmaskin och andra vattenanslutna apparater ska utföras med en hel vatten ledning (utan skarv).

Läckageindikering från en prefabricerad konstruktion med rör som enbart betjänar köket ska mynna ut på ett vattentätt golv, alternativt på ett vattentätt underlag i eller under diskbänksskåp.

Inkoppling av köksblandare Säker vatten

Vattenavstängning för apparater i kök

Vattenanslutning till diskmaskin ska ha en manuell eller elektronisk avstängningsventil med en manöveranordning som är synligt placerad ovan bänk och lätt åtkomlig. Vidare ska andra vattenanslutna apparater, såsom kaffebryggare och ismaskin vara utrustade med en avstängningsventil, som är lätt åtkomlig.

Anslutning av köksblandare

  • Anslutning från en väggdosa eller kopplingsbricka där röret är fixerade kan anslutning till blandarens anslutningsrör ske utan klammer. (bild 4.3c).
  • För att minska risken för skållning och att vatten rinner ut på golvet ska svängradien för en köksblandares pip vara begränsad så att vatten från köksblandaren ska rinna ut genom avloppet i diskhon.
  • Anslutningsrör av kopparrör ska klamras både över och under kopplingar till blandaren, (bild 4.3a).
  • Mjuka anslutningsrör, som PEX och Alu-PEX ska klamras under kopplingar till blandaren. (enligt bild 4.3b).
  • Avstängning för andra vattenanslutna apparater. (bild 4.3.1).
  • Vid anslutning av tvättmaskin i köket måste det finnas en fuktsensor kopplad till en läckagebrytare eller en vattenfelsbrytare, alternativt ett översvämningsskydd med vattenlarm.

Låt oss ta hand om renoveringen av ditt kök i Stockholm

Brandt Service AB är ett familjeföretag med lång och gedigen erfarenhet av renoveringsarbeten som köksrenovering, badrumsrenovering, lägenhetsrenovering osv. Vi ser alltid till att leverera högklassiga renoveringsarbeten med extra hög fokus på detaljer och kvalitet.

Tveka inte att ta kontakt med oss om du har frågor eller vill boka in ett kostnadsfritt besök, där vi går igenom dina renoveringsplaner. Brandt Service AB är ett självklart val för dig som behöver hjälp med att renovera kök i Stockholm!