Hantverkare i Huddinge

Letar du efter duktiga hantverkare i Huddinge? Vi är ett lokalt renoveringsföretag som är specialiserade på renoveringsarbeten. Vi utför alla typer av renoveringsarbeten och täcker allt från mindre uppdrag till mer omfattande, exempelvis köksrenovering i Huddinge.

hantverkare i huddinge till bra pris

Våra Hantverkartjänster i Huddinge:

  • Snickare i Huddinge som utför renovering av kompletta kök, bygge av väggar och innertak, byte av dörrar och fönster osv.
  • Målare som utför allt inom underarbeten och målningsarbeten.
  • Rivning och bortforsling av byggavfall.
  • Badrumsrenovering (Totalentreprenad).
  • Golvarbeten: stavparkett eller klickgolv inkl. slipning och ytbehandling.
  • VVS arbeten (Underentreprenad utbildade enl. Säker Vatten).
  • El arbeten (Behöriga elektriker via underentreprenad).
  • Ventilationsarbeten.
  • Plattsättning (Certifierade plattsättare som utfärdar BKR kvalitetsdokument).

Lokala Hantverkare i Huddinge

Det kan vara klokt att välja lokala hantverkare, när möjlighet finns! Vi är lokaliserade i Huddinge och prioriterar alltid arbeten inom Huddinge, för att spara både restider och resurser. Du får oftast ett bättre pris från ett lokalt företag eftersom restiderna blir kortare. Fördelen med att anlita oss är att vi inte debiterar resekostnader inom Huddinge kommun. Kontakta oss, vi tar gärna fram en kostnadsfri offert !

Planera Renovering i Huddinge: En Guide för Smidig Renovering

Att genomföra en renovering i sitt hem kan vara både spännande och utmanande. För att säkerställa en smidig renoveringsprocess är det viktigt att ha en välplanerad strategi på plats.

Här kan vi att ge dig en guide för att planera din renovering i Huddinge, från början till slut.

Definiera dina mål och behov:

Innan du påbörjar renoveringen är det viktigt att definiera dina mål och behov. Vilka rum eller områden du vill renovera? Vilka förbättringar du vill du åstakomma? Genom att ha klara mål kan du fokusera dina ansträngningar och göra mer informerade beslut längs vägen.

Skapa en realistisk budget:

En av de viktigaste bitarna av planeringen är att upprätta en realistisk budget. Utvärdera dina ekonomiska möjligheter och bestäm hur mycket du vill investera i renoveringen. Ta också hänsyn till eventuella extra kostnader som ibland kan tillkomma. Det kan alltid vara klokt att ha en liten buffert som täcker oförutsedda utgifter, ca: 10% av beräknad budget brukar vara en bra tumregel.

Anlita hantverkare i Huddinge:

För att säkerställa att renoveringen utförs på bästa sätt är det viktigt att anlita duktiga hantverkare. Välj ett pålitligt och erfaret företag som är specialiserade på renoveringar. Ett lokalt hantverkare i Huddinge kan ofta erbjuda fördelar som lägre resekostnader inom kommunen.

Upprätta en tidsplan:

En tidsplan hjälper till att hålla renoveringsprojektet på rätt spår. Diskutera med dina hantverkare och skapa en realistisk tidsplan som inkluderar alla faser av renoveringen, från rivning till färdigställande. Ha i åtanke att det kan uppstå förseningar på grund av olika faktorer, se till att vara lite flexibel.

Tillstånd och regler:

Beroende på renoveringens omfattning kan det krävas tillstånd från kommunen eller bostadsrättföreningen. Se till att du är medveten om vilka regler som gäller och följ alla relevanta byggregler och tillämpliga föreskrifter. Detta hjälper dig att minimera juridiska problem och försening i renoveringsprocessen.

Kommunikation med hantverkare:

En framgångsrik renovering kräver god kommunikation mellan dig och dina hantverkare. Var tydlig med dina planer och förväntningar, håll regelbundna möten för att följa upp under processen. Diskutera eventuella frågor som kan dyka upp längs vägen. Ett öppet och konstruktivt samarbete hjälper till att lösa eventuella problem och säkerställer också att resultatet blir precis som du hade tänkt dig.

Hantera din boendesituation under renoveringen:

Om du planerar att bo kvar under renoveringen, fundera hur du hanterar boendesituationen. Ta reda på om områden kommer att vara otillgängliga under renoveringen. Planera för eventuella tillfälliga lösningar för att kunna fortsätta bo kvar under renoveringsprocessen.

Färdigställande och slutbesiktning:

När renoveringen närmar sig sitt slut, se till att göra en slutgiltig inspektion för att säkerställa att alla arbeten uppfyller dina förväntningar.

Sammanfattningsvis är en välplanerad renovering nyckeln till framgång. Genom att definiera dina mål, skapa en budget, anlita professionella hantverkare, följa regler och vara kommunikativ kan du se till att din renovering i Huddinge blir både smidig och framgångsrik. Ta dig tid att planera renoveringen noggrant.

Vi hjälper dig med ROT-avdraget

När det kommer till arbetskostnader för hantverkare vid renovering, är det värt att notera att man normalt sett har rätt till ROT-avdrag. Vilket innebär att man kan dra av 30% av totala arbetskostnaden, med ett maxbelopp på 50.000 kr per ägare/år, enligt reglerna från Skatteverket. Läs mer om regler för ROT-avdraget på skatteverket.se!

 Läs om kostnader vid renovering