PLANERA KÖKSRENOVERING STOCKHOLM

PLANERA KÖKSRENOVERING STOCKHOLM
Planera Köksrenovering Stockholm

Planera köksrenovering Stockholm – Oavsett om du planerar att renovera delar av köket eller vill utföra en totalrenovering av köket. Så är Brandt Service AB en utmärkt renoveringspartner för ditt renoverings uppdraget. Våra hantverkare hjälper dig med alla viktiga detaljer. Från planering och inköp av material till färdigställandet av ditt nya kök. Våra hantverkare är lyhörda, erfarna och duktiga, och dessutom har dom gedigen erfarenhet av köksrenovering. Vi är därmed fullt utrustade att ta oss an allt vad din köksrenovering kräver. 

Planera Köksrenovering Stockholm

Det är viktigt för oss att du som kund får det resultat som du har förväntat dig, därför är också planeringen super viktig och som utgör grunden till en lyckad köksrenovering.

Vi hjälper dig med allt, från hjälp med planering till den sista skruven i monteringen av ditt nya kök. Kvalitet är utan tvekan vår största prioritering och perfektion i varje detalj är något som vi lägger hög fokus på. Sist men inte minst är dina önskemål våra riktlinjer.

För att få en tydlig bild över vad din köksrenovering kommer att kräva för arbetsinsatser. Gör vi en kostnadsfri genomgång av ditt befintliga kök, för att se vilka förutsättningar köksrenoveringar har. Utifrån detta kan vi sedan lämna en offert som tydligt visar kostnaden för din köksrenovering. Det är sedan enkelt att anpassa inköp av vitvaror och dylikt efter offerten.

Brandt Service AB med personligt engagemang!

Brandt Service AB utför varje köksrenovering med ett personligt engagemang, där varje detalj är lika för oss som dig. Vi vill helt enkelt uppnå bästa slutresultat och att du som kund ska bli nöjd. Vi hjälper gärna till med goda råd om hur du kan utforma köket, så att slutresultatet blir både praktiskt och användarvänligt.

Med en sann service känsla utlovar vi ett kvalitativt slutresultat, till konkurrenskraftig slutkostnad! 

PLANERA KÖKSRENOVERING STOCKHOLM – Beräkna kostnadER

PRIORITERINGAR

Gå igenom dina köks-behov, vilka funktioner du vill ha och hur ni vill utnyttja kökets alla utrymmen. Spara gärna bilder på olika köks-design från nätet. Med design och färger som ni tilltalar dig, spara alla detaljer som köksbänkar, inredning, belysning, vitvaror osv. så blir det sedan enklare att prioritera dina val.

Planering är grunden till en lyckad köksrenovering i Stockholm.

Planering är viktigt för att minimera risken att kostnaden ökar när du renoverar kök i Stockholm. Mät och planera därför alla kökets ytor på en köks ritning från exempelvis Ikea, placera ut alla vitvaror och köksskåp som skall installeras.

PLANERA KÖKSRENOVERING STOCKHOLM – undvik onödiga kostnader

När väl köksrenoveringen är igång så kan det vara svårt att göra ändringar. Det kan
även tillkomma onödiga arbetskostnader om ni vill göra ändringar i efterhand.
Se därför till att du har en ordentlig köksritning från början, där alla måtten finns angivna, så flyter köksrenoveringen på enligt planeringen.
 
Kontrollera även med din hantverkare att renoveringen du har planerat är genomförbart, och om det exempelvis behövs bygglov för att ta ner en vägg, att ni har ett godkännande från bostadsrättsföreningen eller om det finns detaljer som du kan ha missat osv.

Stambyte I SAMBAND MED köksrenovering

Om du bor i ett hus så kan det vara klokt att byta köks stammen när du ändå är igång med att renovera köket. Kostnaden på stambytet behöver inte bli så dyrt när avloppsrören är lätta att komma åt. En gjutjärnstam har normalt en livslängd på ca: 40–50 år och det kan bli onödigt dyrt om delar av köket behöver monteras ner, om stammen skulle börja läcka efter något år.

Funktionalitet

God funktionalitet och lättstädat är alltid bra ledord för ett modernt kök, placering på vitvaror och typ av belysning är också viktigt, behöver el-dragningar kompletteras osv.

Hos Brandt Service AB får du alltid professionell hjälp med att hitta bra lösningar när du ska renovera kök i Stockholm. Vi levererar även måttanpassade stenbänkar

Budget – Att beräkna kostnader vid köksrenovering

Beräkna en budget och se hur mycket eran köksrenovering kostar i material- och arbetskostnader. Kostnaden för köksrenovering blir lättare att beräkna om du delar upp alla kostnader. Exempelvis kostnaden för arbeten, kostnad för material, kostnad för bortforsling av byggavfall, hur mycket ROT-avdrag ni kan utnyttja osv.

Planera gärna långsiktigt när du ska renovera kök i Stockholm

Om ni planerar att bo kvar en längre tid och vill att bostaden ska behålla sitt värde. Kan det vara klokt att tänka på vad en eventuell köpare skulle uppskatta. Speciellt när du planerar att sälja bostaden inom något år. Välj färger som du kan trivas med på längre sikt. Mörka färger är kanske inte lika attraktiva som ljusa färger för många köpare. Det kan exempelvis vara klokt att välja ljusa färger på väggar, eftersom hela köket upplevs större och luftigare.

PLANERA KÖKSRENOVERING STOCKHOLM och materialval

Tänk långsiktigt när du planerar materialinköp. Välj produkter med god kvalitet. Exempelvis köksblandare från kända tillverkare, tåliga bänkskivor, vitvaror med låg energiförbrukning osv. 
En granit köksbänk är lite dyrare men kan också öka värdet på bostaden och den håller i många år framöver. Ett slitstarkt golv kan också vara viktigt, eftersom det är svårt att byta golvet när köket väl står på plats.

Fråga gärna andra om tips och råd gällande dina materialval

Köp hellre produkter från kända tillverkare, som du kan njuta av i många år! Sök gärna på olika forum om vad andra människor tycker och har för erfarenhet av produkter du vill köpa in till din köksrenovering.

Finns det arbeten som du kan utföra på egen hand och för vilka arbeten ska du anlita hantverkare?
Det beror givetvis på om du kan utföra vissa arbeten själv och om slutresultat blir bra. Att måla köra bort byggavfall eller demontera gamla köket är några arbetsuppgifter som många klarar av själv. Det är dock viktigt att ha kontroll över hur man stänger av vatten och el på ett säkert sätt!  

PLANERA KÖKSRENOVERING STOCKHOLM – Hantverkare

Arbeten med att bygga nya väggar, lägga nytt golv, måla väggar, installera köket och VVS-arbeten, bör du alltid överlåta till professionella och erfarna hantverkare, likaså alla typer av el-installationer som måste utföras av en behörig elektriker.

Glöm inte att kontrollera vilka krav din bostadsrättsföreningen ställer vid en köksrenovering
I en bostadsrätt ska VVS arbeten alltid utföras av professionella hantverkare som gör installationen efter Säker Vatten regler, för att undvika vattenskador.
Finns det ventilationskanaler att ta hänsyn till om du exempelvis vill flytta köket? Planerar föreningen att byta stammen? Finns det tillräckligt med ström i el-centralen om du vill installera en induktionshäll? osv.

Att välja hantverkare till din köksrenovering

Nu gäller det att hitta pålitlig och erfarna hantverkare som installerar ditt nya kök, särskilt för viktiga VVS arbeten som kräver professionell kompetens.
Det kan vara svårt att hitta rätt hantverkare om du enbart fokuserar på arbetskostnaden då det finns en del företag som kanske inte bryr sig så mycket om säkerheten eller Svensk byggstandard.

Att ta in offerter

Begär in offerter från minst ett par olika företag och kanske även från IKEA om planerar köket hos dom. Se till att samtliga arbetskostnader finns väl specificerade på offerten.

Be gärna om referenser från företaget innan du bestämmer vem du skall anlita, kontrollera också så att företaget har giltig entreprenadsförsäkring (ansvarsförsäkring) och att dom innehar F-skatte sedel.
Slut sedan ett skriftligt avtal med företaget, med fast kostnad på beräknade arbeten och material.

Säker vatten – Branschregler

Att anlita en rörmokare som saknar kunskaper om Säker vatten branschregler är alltid riskabelt. Även mindre dropp-läckage kan orsaka dyra vattenskador och mögelskador om man inte upptäcker dessa i tid.

Säker vattens Branschregler är tyvärr något som en del hantverkare inte har kunskaper när dom utför VVS arbeten utan rätt kompetens. Du bör därför alltid välja kvalitets säkrade hantverkare till din köksrenovering.

ROT-avdraget gör din köksrenovering förmånligare

Kontrollera om du har rätt till ROT-avdrag hos Skatteverket och hur mycket du har kvar att utnyttja. Enligt skatteverkets regler 2023 har man normalt rätt till ROT-avdrag med 30% av hela arbetskostnaden, till ett max belopp på 50.000 kr per ägare/år.

Referensbilder på våra köksrenoveringar i Stockholm

Kontakta oss om du behöver en offert på din köksrenovering i Stockholm
För ytterligare information om hur vi kan hjälpa dig med din köksrenovering, kontakta oss gärna via telefon eller sms! Vi svarar gärna på eventuella frågor och hjälper dig att ta fram ett kostnadsförslag som passar dina behov!

Ring oss eller skicka ett SMS så återkopplar vi snarast möjligt!:
Arno Brandt: 0767090433
Andréas Brandt: 0737070888