Renovera kök – kostnad

Renovera kök – kostnad; Köket utgör en plats där både matlagning och socialt umgänge smälter samman. För många människor innebär en köksrenovering inte bara förbättrad funktionalitet, utan även en positiv förändring i livsstilen för hela familjen. Dessutom kommer en köksrenovering öka bostadsvärdet när den genomförs på korrekt sätt!

Våran affärsidé bygger på att erbjuda kvalitetsarbeten till konkurrenskraftiga priser. Vi monterar exempelvis Ikea-kök till en mycket förmånlig kostnad i Stockholm!

arbetsprocessen när vi ska Renovera kök – kostnad

Men vad kostar det egentligen att renovera ett kök i Stockholm? Denna artikel kan ge dig insikt i kostnader och tidsåtgång för en normal köksrenovering i Stockholm.

Upptäck kostnader och arbetsprocessen för en köksrenovering i Stockholm. Se vårt exempel som inkluderar arbetstimmar, kostnader för installationsmaterial och transporter.

Prisexempel – Renovera kök – kostnad

Vi utgår från att renovera ett normalstort kök, med installation av 14st köksskåp, (enligt Ikeas köksritning)

Renovera kök kostnad

Arbetsprocessen VID KÖKSRENOVERING I STOCKHOLM

Rivningsarbeten (16 timmar):

 • Innan hantverkare kan påbörja rivningen måste man skydda intilliggande ytor. Täcka utsatta väggar med skyddsplast och skydda golv med mjölkpapp för att förhindra skador på ytskikten. Detta gäller också passage till köket.
 • När alla ytor är skyddade, stänger man av vatten och el till köket. Efter att dessa förberedande åtgärder är genomförda, kan man påbörja rivningsarbetet. Därefter monterar man ner befintliga köket och forslar bort avfallet till återvinningen.

Förberedande El- & VVS arbeten (16 timmar):

 • Efter att köket har rivits ut kommer elektrikern och rörmokaren in för att utföra sina uppgifter. Elektrikern drar kablar för diskmaskin, fläkt, spis, ugn, kyl/frys, samt eluttag och spotlights ovanför bänkskivan. Därefter justerar rörmokaren inkommande vatten- och avloppssystem för det nya köket.

Montering av kök (80 timmar):

 • Nu är det dags att installera det nya köket. En normal köksmontering tar ungefär en arbetsvecka att fullborda. Köksmontörer ansvarar för att installera både köksskåp och bänkskivor. Dom säkerställer att alla delar av köket passar perfekt ihop.
 • Innan monteringen är helt klar, installerar montörer även passbitar mellan köksstommar och väggar/tak. Detta säkerställer att köket hamnar i en rak linje mot väggar och tak.

Inkoppling av VVS & EL (24 timmar):

 • Efter att monteringen är klar och köket sitter stadigt mot vägg och golv, kommer elektrikern för att koppla in kökets vitvaror och belysning. Därefter tar rörmokaren över för att fullfölja sina arbetsuppgifter. dvs. koppla in diskmaskinen, diskho, köksblandaren, avloppet och vattenlåset, samt säkerställa att alla VVS-installationer fungerar optimalt.

Kakling & fogning (12 timmar):

 • Slutligen återstår monteringen av kakel ovanför köksbänken. Raka väggar möjliggör ofta att en erfaren köksmontör kan utföra denna arbetsuppgift. Efter montering av kakel appliceras också silikon mot bänkskivan, för att säkerställa en vattentät och snygg finish.

SAMMANFATTNING – Kostnad köksrenovering i Stockholm:

 1. Rivning av befintligt kök – 16 timmar
 2. Förberedande el-arbeten & VVS arbeten – 16 timmar
 3. Montering och installation köket – 80 timmar
 4. Inkoppling av VVS & EL – 24 timmar
 5. Kakling & fogning – 12 timmar

ÖVRIGA Kostnader

 • Kostnad för installationsmaterial: Cirka 7.000 kr.
 • Kostnad för hantering av byggavfall: Cirka 2.500 kr.
 • Transportkostnad för bilar: Cirka 2.500 kr.

Tänk på att övriga kostnader kan variera mycket mellan olika hantverkare. Vissa tar ut högre kostnader för resor, materialinköp och hantering av byggavfall medans lokala hantverkare ofta debiterar lägre resekostnader på grund av kortare resväg.

Uträkning enligt OVANSTÅENDE KÖKSRENOVERING

För att beräkna kostnaden inklusive arbete och material, använder vi följande formel: (Arbetskostnader – x timpris efter ROT-avdrag) + Materialkostnad + Sophantering + Transportkostnad = Totalkostnad efter ROT-avdrag för köksrenoveringen.

TotalKostnad FÖR DENNA KÖKSRENOVERING:

Arbetskostnader (rivning + köksmontering + kakel) – 108 tim x 420 kr (efter ROT-avdrag) = 45.360 kr
El-arbeten + VVS arbeten – 40 tim x 525 kr (efter ROT-avdrag) = 21.000 kr

Materialkostnader = 7.000 kr
Hantering byggavfall = 2.500 kr
Transportkostnader = 2.500 kr
Totalkostnad efter ROT-avdrag = 78.360 kr

Observera: Målningsarbeten och golvarbeten inte ingår i detta prisexempel och måste beräknas separat, beroende på behov.

Renovera kök – kostnad

En normal köksrenovering i Stockholm kräver någonstans mellan 140 – 165 arbetstimmar, beroende på förutsättningar. Genom att kontakta fler renoveringsföretag i Stockholm, kan du jämföra kostnader för din köksrenovering.

Du kan uppskatta kostnaden för en köksrenovering i Stockholm genom att använda ovanstående exempel. Var uppmärksam på att kostnader bland olika renoveringsföretag i Stockholm skiljer sig mycket, beroende vilka arbeten som ingår i offerten och vilken timdebitering de tar för olika arbeten.

Vi har konkurrenskraftiga priser på köksrenoveringar och hjälper även till att mäta upp ditt kök kostnadsfritt vid offert besöket!

Behöver du en kostnadsfri offert på köksrenovering i Stockholm? Kontakta oss!

Läs mer om våra Renoveringar i Stockholm.