Renovera kök kostnad

Renovera kök kostnad – Köket, som vi ofta kallar hemmets hjärta, utgör en plats för både matlagning och där social gemenskap smälter samman. För många svenskar är en köksrenovering inte bara ett sätt att förbättra funktionaliteten utan ger också en positiv livsstilsförändring för familjen. Dessutom brukar värdet på bostaden öka när man genomför renoveringen på ett kostnadseffektivt sätt.

EN djupdykning i arbetsprocessen & Renovera kök kostnad

Upptäck kostnaderna och arbetsprocessen för en lyckad köksrenovering i Stockholm genom vår omfattande guide. Få insikter om prisexempel, arbetssteg och ytterligare kostnader för material och transporter. Kontakta oss för professionell rådgivning och ROT-avdrag för att planera din köksrenovering på ett kostnadseffektivt sätt. Utforska vår artikelserie för djupare insikter och ta det första steget mot ditt drömkök i Stockholm.

Men vad kostar det egentligen att renovera ett kök i Stockholm? Denna artikel kanske kan ge dig insikt i kostnader och tidsåtgång för en typisk köksrenovering i Stockholm.

Prisexempel – Renovera kök kostnad

Vi utgår från en renovering av ett normalstort kök med 14st köks-stommar, enligt svenska byggnormer och med kvalificerad arbetskraft.

Renovera kök kostnad

  Arbetsprocessen VID STANDARD KÖKSRENOVERING I STOCKHOLM

  Rivningsarbeten (16 timmar):

  • Innan rivningen påbörjas måste intilliggande ytor skyddas. Vi täcker väggarna med skyddsplast, skyddar golvet med mjölkpapp, och använder dammskydd för att förhindra påverkan på närliggande rum. I lägenheter bör vi också skydda entrén, hissen, trappen och det egna våningsplanet med plast för att minimera störningar för grannar och för att säkra huset från eventuella skador. Efter att vi korrekt har täckt och skyddat allt är det dags att stänga av vatten och avlopp samt koppla bort och säkra elektriciteten. Först när vi har slutfört dessa förberedande åtgärder kan vi påbörja rivningsarbetet. Därefter demonterar vi befintligt kök och vitvaror med försiktighet för att minimera skador på befintliga ytor.

  Förberedande El- & VVS arbeten (16 timmar):

  • Efter att vi har rivit köket kommer elektrikern och rörmokaren in för att utföra sina arbetsmoment. Elektrikern drar kablar för diskmaskin, fläkt, spis, ugn, kyl/frys, samt eluttag ovanför bänkskivan och spotlights ovanför bänkskivan. Samtidigt justerar rörmokaren inkommande vatten- och avloppssystem för det nya köket.

  Montering av köket (80 timmar):

  • Nu är det dags att installera det nya köket, och vanligtvis är det 2 snickare som tar över. Monteringen av köket tar ungefär en arbetsvecka att fullborda. Snickarna ansvarar även för att montera bänkskivan, vilket görs i detta skede. De borrar hål i köksluckorna för att montera handtagen och säkerställer att alla delar passar perfekt ihop. Innan monteringen är helt klar installerar vi så kallade passbitar. Passbitar installeras mellan köksstommar och väggar för att säkerställa att köket byggs samman i en rak linje mot väggarna och taket.

  Inkoppling av VVS & EL (24 timmar):

  • Efter att monteringen av köket är avslutad och köket sitter stadigt, kommer elektrikern för att koppla in de tidigare dragna el-ledningarna och installerar kökets vitvaror och belysning. Därefter tar rörmokaren över för att fullfölja sina arbetsuppgifter. dvs. monterar och kopplar in diskmaskinen, diskhon, blandaren, avloppet och vattenlåset för att säkerställa att alla VVS-installationer är korrekt installerade och fungerar optimalt.

  Kakling & fogning (12 timmar):

  • Slutligen återstår monteringen av kakel ovanför bänkskivan, även känt som stänkskydd. De raka väggarna möjliggör ofta att en erfaren snickare utför denna arbetsuppgift. Vid detta tillfälle applicerar snickaren också silikon runt bänkskivan och stänkskyddet för att säkerställa en tät och estetiskt tilltalande finish.

  SAMMANFATTNING – Kostnad köksrenovering i Stockholm:

  1. Rivning av befintligt kök – 16 timmar
  2. Förberedande el-arbeten & VVS arbeten– 16 timmar
  3. Montering och installation av själva köket – 80 timmar
  4. Inkoppling av VVS & EL – 24 timmar
  5. Kakling & fogning – 12 timmar

  ÖVRIGA Kostnader

  • Kostnad för inköpt material (exklusive komplett kök som kunden köper in): Cirka 10 000 kr.
  • Kostnad för sophantering: Cirka 2 500 kr.
  • Transportkostnad för bilar (parkering, trängselskatt osv.): Cirka 1 500 kr.

  Uträkning FÖR OVANSTÅENDE KÖKSRENOVERING

  För att beräkna kostnaden inklusive arbete och material, använder vi följande formel: (Arbetskostnader – 148 h x timpris efter ROT-avdrag) + Materialkostnad + Sophantering + Transportkostnad = Totalkostnad efter ROT-avdrag blev det slutliga priset för denna köksrenovering.

  TotalKostnad FÖR DENNA KÖKSRENOVERING:

  Arbetskostnader – 148 tim x 455kr (efter ROT-avdrag) = 67 340 kr
  Materialkostnader = 10 000 kr
  Sophantering = 2500 kr
  Transportkostnader = 1500 kr
  Totalkostnad efter ROT-avdrag = 81 340 kr

  Observera: Målningsarbeten och golvarbeten ingår inte i detta prisexempel och bör därför betraktas separat, beroende på individuella behov.

  Läs mer om våra hantverkartjänster vid renovering i Stockholm.

  Renovera kök kostnad

  En normalstor köksrenovering i Stockholm kräver normalt mellan 140 – 165 arbetstimmar, beroende på förutsättningar. Genom att kontakta renoveringsföretag i Stockholm med kvalificerad arbetskraft. Kan du förvänta dig att betala mellan 385–525 kr per timme efter ROT-avdrag med 30%.

  Du kan uppskatta kostnaden för en köksrenovering i Stockholm genom att använda de exempel som nämnts ovan. Var uppmärksam på att kostnaderna bland renoveringsföretag i Stockholm kan skilja sig kraftigt, beroende på hur dom räknar ut kostnader.

  Vi på Brandt Service AB har konkurrenskraftiga priser på köksrenoveringar och vi mäter dessutom upp ditt kök helt kostnadsfritt vid offertbesöket.

  Vill du erhålla en kostnadseffektiv offert på din köksrenovering i Stockholm? Kontakta oss för en kostnadsfri offert!